Wilpas tippui Suomen Cupista

Vilpas-Viikingit_pieniSalon Wilpas tippui Suomen cupista 5. kierroksella, kun veikkausliigalainen FC Viiikingit haki Salosta 1-4 (0-4) voiton. FC Viikingit jatkavat Suomen Cupin 6. kierrokselle.

Wilpas kaatui saappaat jalassa veikkausliigan viikingeille 1-4. Loppunumeroissa ei ole jossiteltavaa, mutta melko kunniakkaasti Wilpas yli kolmesataapäisen kotiyleisönsä edessä illan ottelusta selviytyi.

Ottelu ratkesi valitettavasti viikinkien hyväksi jo ensimmäisellä jaksolla. Viikingit hallitsi jaksoa ylempisarjalaisen oikeudella ja tauolle mentiin jo 4-0 tilanteessa. Ottelun avausmaalin teki Kalle Vasse kun ottelua oli pelattu 18 minuuttia. Vasse pääsi karkuun wilppaan puolustukselta vasemmalta laidalta, kun wilppaan puolustuslinjan "paitsioansa" petti pahemman kerran. Hallittu kuljetus ja pallo oikealla jalalla ohi wilppaan maalissa pelanneen Petri Salomaan oikeaan takakulmaan. Toinen maali syntyi kun ottelua oli pelattu 27 minuuttia. Panu Kuuselan kova laukaus paristakympistä wilppaan maaliin. Tätä maalia voidaan wilppaan leirissä hieman jossitella, sillä tilannetta edelsi ainakin kotijoukkueen ja kotiyleisön mielestä selkeä virhe, mutta Pasi Kallion pilli pysyi tilanteessa vaiti.

Vilpas-Viikingit

Seuraavaa viikinkien maali tuli vain kolme minuuttia myöhemmin asialla Kristian Kunnas. Wilppaan puolustus hieman nukkui ja Kunnas pääsi laittamaan pelivälineen wilppaan maaliin lähietäisyydeltä. Viikinkien viimeisen maalin pääsi tekemään myös Kunnas, joka laittoi pelivälineen wilppaan verkkoon jälleen lähietäisyydeltä wilppaan poikien hieman nukkuessa tilanteessa. Wilppaan avausjakson paras paikka tuli Jussi Saariolle kun erää oli pelattu noin 40 minuuttia. Jussi sai harhautettu vastaantulleen viikinkimaalivahdin noin 25 metriä maalista ja pääsi etenemään kohti maalia, mutta pieni hätäily tilanteessa pilasi wilppaan mahdollisuuden avausosumaan. Jussin vasemman jalan potku kohti tyhjää viikinkimaalia jäi auttamattoman hiljaiseksi, joten viikinkipuolustus sai kaikessa rauhassa siivota pelivälineen pois maalinsa läheisyydestä.

Toiselle jaksolle mentäessä wilpaskin pääsi otteluun hieman paremmin mukaan, mutta pelin hallinta säilyi luonnollisesti edelleen viikingeillä. Wilppaan ottelu huippuhetki osui ottelun 53. minuutille kun wilppaan keskikenttämies Topi Luukkala riisti pallon viikinkien Pasi Solehmaiselta 30 metriä maalista ja eteni riiston jälkeen kohti maalia, noin 20 metristä lähtenyt vasemman jalan veto upposi viikinkien maalin vasempaan ylänurkkaan, ottelun komein maali oli syntynyt. Viikinkien maalissa pelannut Mikko Rahkamaa oli Luukkalan vedon edessä voimaton vaikkakin hyvin tilanteessa mukana olikin. Wilppaan parhaana palkittu Luukkala kuului kotijoukkueen ottelun kovimpiin puurtajiin. Saman energisyyden siirtäminen myös kolmosen sarjapeleihin toisi varmuudella lisää ilonaiheita wilpasleiriin.

Vil tilanne 2

Totuudennimissä on kuitenkin todettava, että FC Viikingeillä oli muutamia paikkoja lisäosumiin toisellakin jaksolla, mutta wilpasvahti Petri Salomaan loistavat otteet toisessa erässä takasivat wilppaalle jaksovoiton 1-0.
– Peli ratkesi jo avausjaksolla, kun menimme nopeassa tahdissa johtoon. Sen jälkeen pelin luonne hieman muuttui ja meille jäi paljon parantamisen varaa. Suomen Cupissa jatkopaikka on kuitenkin tärkein asia ja sen pystyimme hoitamaan. Muuten ei voi kyllä olla kovin tyytyväinen, kahden maalin mies Kristian Kunnas kommentoi pelin jälkeen.
Samoilla linjoilla oli myös Viikinkien valmentaja Jari Europeus
– Toinen jakso meni pelailuksi. Olisin kuvitellut, että kavereiden ammattiylpeys olisi riittänyt kunnon esitykseen myös toisella jaksolla, mutta eipä jaksanut kiinnostaa.

Vil tilanne 5

– Täytyy olla tyytyväin poikien hyvään taisteluun varsinkin ottelun toisella jaksolla. Syynä muutamaan ensimmäisen jakson takaiskuun taisi olla poikien pienoinen ottelujännitys, joka selvästi helpottui toisella jaksolla. Ottelusta löytyi kuitenkin monia positiivisia asioita eikä vähimpänä Luukkalan Topin komea maali ja jos se Jussin (Saario) tilanne olisi päättynyt maaliin… Myös runsaslukuinen salolaisyleisö oli positiivinen yllätys. Harvemminhan viimevuosina Wilppaalla on ollut hallussaan Salon kauden yleisöennätystä totesi Wilppaan valmentaja Uolevi Nurmi ottelun tauottua.

FC Viikingit Suomen Cupin 6. Kierrokselle. 6. Kierroksen pelipäivä 21.6!

YLEISÖÄ: 305

Tuomarit:
Päätuomari: Pasi Kallio, TuEK
Avustava 1: Esa Vehviläinen, TuEK
Avustava 2: Juha-Matti Leppänen, SaEK

Wilppaan seuraava kolmosen sarjaottelu jo perjantaina 1.6. Klo 18.30 alkavassa ottelussa Wilppaan vieraaksi saapuu sarjajohtaja TuTo Turusta. Ottelu pelataan Salon urheilupuiston ylänurmelle.