Keltamustan tie vie Paraisille (10.5.2018)

Salon Wilpas pelaa kauden toisen vierasottelunsa 11.5 perjantaina, kun se matkaa PIFin vieraaksi. Länsi-Suomen miesten kolmosen sarjaottelu alkaa klo 18.30 Pajbackan nurmella.

Ottelun lähtökohdat

Kolmosen kestoesiintyjiin kuuluva Piffen oli viime vuonna vaisuhko ja sijoittui vasta seitsemänneksi. Keskinkertainen sesonki on kuitenkin menneen talven lumia, sillä paraislaiset ovat käynnistäneet meneillään olevan kautensa hyvin. 5 ottelusta se on saalistanut kolme voittoa, tasurin ja ainoan tappion se on kokenut FC Ålandille.

Merkittävä muutos Daniel Osinachin valmentamassa seurassa lienee viime vuoden runsaan ulkomaalaispelaajien määrän radikaali korvaaminen seuran omilla junioreilla. Oman kylän pojat ovat tehneet Piffenistä jälleen yhteisöllisemmän. Sen riveistä löytyvät vielä topparikaksikko Michael Nwokocha-Yannick Ossok, keskikenttämiehet Behar Cimili sekä Omar Farhan. Tulijoita ovat ÅIFKista tulleet laitapakki Muharrem Sahiti ja futsaltaituri Gesim Voca, sekä vielä hiljattain joukkueeseen liittynyt aussisuomalainen Tivon Megase. Kun rosterista löytyy vielä sarjan kovat kotimaiset; Ville Ranta-aho, Arnold Uschanoff sekä Veli Hartola, on punapaidoilla yksi sarjan parhaista avauksista.

”Todella laadukas 11 parhaimmillaan, jota tukee nuori ja nälkäinen penkki. Osinachi on saanut työrauhan vaikean viime vuoden päälle ja alkaa nyt saada kädenjälkeään näkyväksi. Pajbacka on kaiken lisäksi vaikea paikka vierailla, joten olemme valmistautuneet todella kovaan koitokseen”, kiteyttää Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho.

Parhaat maalintekijät tällä kaudella

PIF – 2 maalia – Jonas Lehtinen, Veli Hartola & Gesim Voca

Salon Wilpas – 7 maalia – Jesse Jokiniemi

Salon Wilpas team news

Ampiaisten hurja vire ei näytä taantuvan, sillä salolaisten jyrän alle jäi viimeksi vielä kakkosta viime kaudella pelannut Peimari United. 2-1-kotivoiton takeina olivat äärettömän kurinalainen ja tiukka koko joukkueen puolustuspeli ja sähäkät vastahyökkäykset.

”Me olemme tinkimättömiä velvoitteissamme koko joukkueen pallotonta osuutta kohtaan, mutta haluamme olla siinäkin suhteessa kontrollissa ja aktiivisia. Suunnanmuutospelimme on ollut vuorostaan todella väkevää ja monipuolista”, ynnää Manu.

Raitapaitojen rosterissa on ensikertaa pienimuotoinen loukkaantumissuma. Mikko Tapaninen ja Alexander Strekalovskiy kärsivät reisivammoista, Juha Wähäsillan polvi pitää miehen edelleen sivussa, Niko Helmisellä vihoitteleva kantapää ja tämän lisäksi nuoret supertalentit Jesse Koskinen (flunssa) ja Tomas Vuoriranta (aivotärähdys) ovat poissa repertuaarista. Kippari Tomi Kuokkanen ja ykkösvahti Eemeli Mälkönen palaavat kuitenkin kokoonpanoon.

Voitokkaan Peimari-pelin avaukseen Wilpas tekee 5 vaihtoa, kun Eemeli palaa veräjänvartijaksi sekä Tomi omalle tontilleen. Megalupaus Markus Kuivala starttaa ensimmäisen kerran ja uuden ärhäkkään hyökkäysparin muodostavat Jani Lehtinen ja Teemu Kesänen. Penkillä debyyttiä odottelevat vesi kielellä Jeremias Erikäinen sekä Patrik Strömberg.

”En voi olla korostamatta leveän pelaajamateriaalin merkitystä ja nyt ollaan kerrankin totisen paikan edessä. Monta tärkeää miestä on sivussa, mutta toisaalta monta vahvaa ukkoa on käytettävissä. Puhun mieluummin niistä, ketkä meillä on huomenna pelaamassa. Eemeli ja Tomi tuovat meille johtajuutta ja voittavien pelaajien mentaliteettia tähän tärkeään koitokseen, Kuivis luovuutta, taitoa ja tuoretta energiaa. Janin meno treeneissä on ollut vahvaa ja Teme nyt on aina hyvä. Me uskomme näihin pelaajiin”, toteaa Aho ytimekkäästi.

Kiinnitä katseesi heihin:

Joonas Ojanen – Jonnyn alkukauden formi on ollut tyrmistyttävä. Yhdessä topparikavaljeerinsa, Valtteri Sinervon, kanssa superduon muodostava voimanpesä luutinut tontillaan vuorenvarmana järkäleenä sekä piiskannut johtavalla esimerkillään omiaan entistä kovempaan liitoon. Näitä ominaisuuksia tarvitaan ehdottomasti tulevanakin perjantaina.

Vesa Vainio – Paraislaisten ex-yleisömagneetti, jota tultiin entisaikoina katsomaan merten takaa. Kaikki syyt on tulla nytkin ja vieläkin kauempaa, kun ”Kunkku” pelaa kuin nuoruusvuosinaan.

Teemu Kesänen – Temen ällistyttävää ajoitusta, salamannopeaa reagointikykyä, räjähtävän herkkiä jalkoja ja raakaa työtä kysytään taas, kun Pajbackalla pelataan. Työteliään kärkimiehen maalisarake on vielä nollilla, mutta Paraisilla tärähtää!

Kenet Teme kahvittaa Pajbackalla?