Ahvenanmaalta vain piste tuliaisina wilpas kakkoselle

Kauden pisin vieraspeli kohdistui Jomalaan 4.8. Avauspelissään tappion kärsinyt ja loukkaantumisien riivaama Wilpas2 oli itsevarmana ja sisukkaana matkassa tavoitteenaan ainoastaan voitto. Valitettavasti kauden perisynti, eli viimeistelyn tehottomuus vaivasi jälleen, ja lukuisista paikoista huolimatta wilppaan oli tyytyminen tasapeliin 1-1.

Pelimatka alkoi 5.30 urheilupuistosta ja tapettavaa aikaa pelin alkuun oli 10 ja puoli tuntia. Aika kului kuitenkin mukavasti eikä kukaan pelaajista sortunut laivan houkutuksiin, samaa ei voi sanoa fanijoukoistamme ja hyvä niin. Olosuhteet Jomalassa olivat mitä mainioimmat, aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja nurmikenttä oli sarjatasoon nähden hyvässä kunnossa.

Peli alkoi jälleen niin tutulla kaavalla, kommunikaatio katkos alakerrassa, pallon menetys ja upealla viimeistelyllä pallo maalissamme 1-0. Maalin lisäksi Jomala ei yhtä vapaapotkua lukuunottamatta päässyt kertaakaan hätistelemään maaliamme. Jomala ei juurikaan pyrkinyt pitämään palloa vaan yritti suoraviivaisesti pystypalloilla puhkaista puolustuksemme, eikä siinä onnistunut. Omat hyökkäyksemme käynnistyivät liian hitaasti ja siksi peli oli lähinnnä pallon siirtelyä keskialueen molemmilla puolilla. Tasoituksemme tuli pallon riiston jälkeen nopealla hyökkäyksellä, jossa Savolainen kuljetti laidalta keskelle, jakoi pallon etuviistoon josta Parjanen pommitti takayläkulmaan. Komea maali.

Muuten ensimmäisen puoliajan anti oli hyvin mollivoittoista, Savolainen loukkasi takareitensä ja joutui vetäytymään vaihtoon. Myös alakertamme isäntä, Jarmo Melava, joutui vammautuneena sivuun ja samalla saattoi päättyä hänen kautensa. Lisäksi puoliajalla vaihdoimme alavireisesti pelanneen Ilkka Virtasen pois.

Toisen jakson alussa pelin painopiste siirtyi vahvasti Jomalan rangaistusalueen läheisyyteen. Muutamilla hienoilla kuviolla saimme rakennettua puolen tusinaa loistavaa maalipaikkaa mutta Jussit, Jeret, Kustit,Uolevit, Temet etc. Eivät saaneet hyvistäkään paikoista palloa maaliin. Vähän ennen pelin loppua saimme myös punaisen kortin mikä lopullisesti sotki mahdollisuudet voittoon. Pelin viimeiset kymmenen minuuttia varmistelimme edes pistettä.

Pelin antina oli yksi piste ja kolme loukkaantumista. Kaikki saumat oli voittoon mutta tällä kertaa näin!

Jomala IK-Wilpas2 1-1 (1-1)