Keltamustan syyskierros käyntiin Turussa (18.7.2019)

Salon Wilpas avaa toisen kierroksensa Turun yläkentältä, kun isännäksi asettuu ÅIFK. Länsi-Suomen miesten kolmosen sarjaottelu starttaa perjantaina 19.7 klo 19:15.

Ottelun lähtökohdat

Sarja-avauksessa 6.4 ÅIFK onnistui voittamaan tasaisen väännön Ampiaisia vastaan, kun Jens Skog nousi korkeimmalla kulmatilanteessa ja puski pelivälineen voimalla riman alle. Ennen perjantain peliä salolaiset majailevat seitsemäntenä ja ÅIFK viisi pistettä perässä, 12.sijalla.

Jami Walleniuksen luotsaama turkulaissikermä on luottanut koko kauden tiiviiseen joukkuepuolustamiseen, joskin maalinteon kustannuksella. Omiin on livahtanut vain 14 takaiskua, mikä on varsin hyvä suoritus, kuten myös 6 nollapeliä, mutta vain 6 tehtyä osumaa 13 ottelussa alleviivaa tulevan ottelun kotijoukkueen ongelmakohtaa. Joukkueen paras maalintekijä onkin topparikorsto Jens Skog.

”Wallenius taustajoukkoineen ovat tehneet paljon vuoden takaiselle Åbolle ja tällä kaudella on nähty hyvin erilainen kollektiivi; äärettömän kurinalainen, yhtenäinen ja tiivis joukkue, jonka tekemistä kuvaa vahva taistelutahto. Se on varmasti näkynyt tasaisissa tuloksissa, eikä he ole kärsineet kuin kaksi yli kahden maalin tappiota”, analysoi Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho tulevaa vastustajaa.

Parhaat maalintekijät tällä kaudella

ÅIFK – 3 maalia – Jens Skog

Salon Wilpas – 4 maalia – Mohammed Ali & Kevin Kreen

Joukkueiden kuntopuntari (viim. 5 ottelua)

ÅIFK LDLLL

Salon Wilpas LDLLL

Salon Wilpas team news

Raitapaitojen synkkääkin synkempi loppukevät päättyi sarjataukoon, joka ei ainakaan salolaisten osalta tullut yhtään liian aikaisin. Pahojen loukkaantumisten kanssa kärvistelleet Ampiaiset tekivät kompromisseja, paikkailivat eri pelipaikan miehillä eri paikkoja, yrittivät selviytyä ja tarjota pelikykyisillään mitä pystyivät.

”1-3 avainpelaajan väliaikaisen puuttumisen kestää joukkue kuin joukkue, mutta pitkällä välillä ei ketään. Parhaamme yritimme, mutta vaikeassa paikassa henkinenkin kanttimme oli puntarissa ja tulokset vaikuttivat itseluottamukseemme, mikä näkyi henkilökohtaisina virheinä peleissä. Käytimme tauon yksilöllisesti hyödyksemme ja rikkinäiset kundit saivat tärkeää lepoa ja muun joukkueen kanssa painettiin sitten hartiavoimin hommia. Sarjatauko oli meidän kannalta hyvin käytetty tauko”, korostaa Manu.

Turun visiitin missaavat Eurooppaa kiertävä Otto Mäkinen, kantapäävamman kanssa tuskasteleva Eemeli Auranen, revähtänyttä takareittään vielä paranteleva Mohammed Ali sekä Niko Stenholm. Muuten Aho saa tiimeineen käytettäväksi täyden kupongin, joka pitää sisällään mukavia vanhoja joukkueeseen palaajia mm. Ardalan Rasulin ja Kosti Leinikan muodossa.

”Täyttä pistepottia ei olla onnistuttu saamaan sitten JIK-pelin jälkeen, eikä tehtyä maalia sitten Masku-pelin. Maalintekoa olemmekin ekstraharjoitelleet minun ja Masan hellässä huomassa. Pelisysteemiä ollaan pyritty muuttamaan enemmän omia vahvuuksiamme tukevaksi. Kärkikahinat ovat meidän osalta vaihtuneet tippumistaisteluksi. Töitä ollaan paiskittu ja huominen näyttääkin missä mennään”, realisoi Wilppaan valmennustiimin kuuluva Toni Niemelä loppuun.                            

Kapteenin kulmaus:

”Me olemme lähtökohtaisesti parempi joukkue, piste. Mutta vastustajan vahvuus kurinalaisen puolustuspelaamisen lisäksi on nopea linjan taakse pelaaminen, johon heillä on hyviä juoksijoita ja sen kanssa pitää olla tarkkana. Wilpas vie ja voittomaali tulee Jonnyn päästä”, näkee Salon Wilppaan kapteeni Teemu Kesänen.

 

 

 

Kiinnitä katseesi häneen:

Teemu Kesänen – Wilppaan kaipuu Santorinissa lomailleen kapteeninsa perään oli korviinpistävä. Takuuvarma runkopelaaja, jonka päivän panosta ei tarvitse koskaan epäillä. Kreikka helli Ampiaisten Krios-titaania, joka palasi akut ladattuina Saloon, Suomen Spartaan, johtamaan joukkojaan.