Otteluennakko: 20.4.2019 Salon Wilpas v RaiFu

Otteluennakko: 20.4.2019 Salon Wilpas v RaiFu

Sarjanousija saapuu Keltamustan vieraaksi (19.4.2019)

Ampiaiset pörräävät jälleen kotiyleisönsä eteen, kun Länsi-Suomen kolmonen jatkuu Salon Urheilupuistossa. Nelosesta noussut RaiFu haastaa isännät lankalauantaina 20.4 klo 15.00.

Ottelun lähtökohdat

Raisio Futis juhli nousua piirin korkeimmalle tasolle viime kauden päätteeksi, sijoittuen parhaaksi lohkokakkoseksi 41 pisteellä. Nousun takuutekijöinä olivat tasaisen varma runko, vankka puolustus ja raisiolaiset pitivät kauden aikana peräti 8 nollapeliä, päästäen 18 ottelussa lopulta vain 19 osumaa.

Petri Virtasen komennon alla jatkavat raisiolaiset eivät ole kokeneet merkittäviä muutoksia joukkueessaan ja se luottaa tulevalla kaudella samoihin vahvuuksiin, joilla se lunasti nousunsa; koko joukkueen tiiviiseen puolustamiseen ja kovaan taisteluun. Merkittäviä tähtipelaajia joukkueessa ei varsinaisesti ole, mutta sitäkin enemmän kovan luokan joukkuepelaajia. Kolmosen vihreäpaidat ovat aloittaneet 3-0-tappiolla TPK:lle, mutta viime kierroksella pistetili avautui 1-1-tasurilla Peimari Unitedin kanssa.

”Mielenkiintoinen vastustaja, josta sain kattavan tietopaketin alkuviikosta ja odotan innolla heidän kohtaamista. Voimakas joukkue-etiikka, kurinalaisuus ja joukkuepelaaminen ovat sinällään jo merkittäviä arvoja, mutta oikein vaalittuna suoranaisia vahvuuksia. Nousijajoukkueet ovat perinteisesti vaarallisimpia kauden alkumetreillä, kun heistä ei ole vielä tietoa niin paljon. Heidän aliarvioiminen olisi paha virhe”, korostaa Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho ennakkoon.

Parhaat maalintekijät viime kaudella

Salon Wilpas – 11 maalia – Jesse Jokiniemi

RaiFu – 7 maalia – Tomi Koskinen

Salon Wilpas team news

Raitapaidat nappasivat avausvoiton tämän kauden osalta viime sunnuntaina Porista, kun TOVE kaatui näytöstyyliin 0-2. Ampiaiset esittivät parhaita puoliaan, kun koko kentän raivokas prässi yltyi toejokilaisten metsästykseksi. Samaan aikaan vapaasti virrannut energinen hyökkäyspelaaminen sisälsi kovatempoista pallon siirtelyä ja luovia atakkivariaatioita, joiden kanssa Veikoilla piti haipakkaa.

”Pelasimme hyvän ottelukokonaisuuden ja saatiin meille ominaisia tunnuspiirteitä kentälle. Avauspinnat tuntuivat hyvältä ja se näkyi menneellä treeniviikolla. Me pääsemme RaiFun kimppuun erinomaisista asetelmista”, lataa Aho.

Kauden toiseen kotiotteluun salolaiset juoksuttavat käytännössä täyden arsenaalinsa. Vain Joonas Ojanen ja Henri Makkonen uupuvat sen pelaajavalikoimasta. Reisivamman selättänyt Jesse Koskinen, armeijasta vapaille pääsevä Tomas Vuoriranta, influenssasta toipunut Aleksander Strekalovskiy sekä varpaansa kuntoon hoidattanut Alban Sadikaj palaavat ottelupäivän kupongille. Ampiaiset tekevät peräti viisi muutosta avaukseensa.

”Sashan, Lingzin ja Jaskan meno on ollut sen verran vauhdikasta kuluneella treeniviikolla, että pojat on pakko päästää heti alusta tekonurmiviheriölle. Vesku puolestaan tuo meille sellaisen pallollisen option, jota arvelemme tarvitsevan RaiFua vastaan. Pienimuotoisesta taktikoinnista ja rotaatiosta tässä on kyse. Freesiä ukkoa ja tuoretta jalkaa kehiin!”, paljastaa Manu.

Kiinnitä katseesi heihin:

Jashar Balinca – Vushtrrin Viduka on tehnyt kaikille selväksi minkä sortin hyökkääjästä on kyse. Härkämäisen vahva kärki omaa ärhäkkäät jalat, jotka veivaavat filotaikinaa ja muuta herkkua kanssapelaajille nautittavaksi. Molemmissa jaloissa on sellaiset kosovolaissingot, että oksat pois! Pari maalia, faleminderit!!!

Teemu Kesänen – Kapteenin ja Ollikkalan Beckhamin paluu personal bestiinsä on ihanainen tosiasia ja kahden suunnan täydellinen laituri on noussut tasolleen. Esimerkillinen kaikessa tekemisessään niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

Jesse Koskinen – Joukkueen lahjakkain maalintekijä, joka ei pidä mekkalaa itsestään. Ninjan lailla kentällä ääneti liikkuva salamurhaaja iskee Solskjaerin tarkkuudella paikan saadessaan. Harjoitusviikon kuumimpia nimiä!

Jashar Balinca hyökkää täydellä voluumilla RaiFun kimppuun!