Otteluraportti: 2.7-20 Salon Wilpas v VG-62 1-0

Otteluraportti: 2.7-20 Salon Wilpas v VG-62 1-0

Keltamusta avasi sarjan voitokkaasti (14.7.2020)

Ampiaiset potkaisivat kauden 2020 Länsi-Suomen miesten kolmosen käyntiin voittamalla Jesse Koskisen maalilla VG-62:sen 2.7 torstaina Salon Urheilupuiston ylänurmella.

Ottelun maalit

Ottelun parhaat

Raitapaidat eivät esiintyneet edukseen ottelun avauspuoliskolla, jossa sillä oli suuria vaikeuksia pelinsä suhteen. Prässi jäi olemattomaksi, oma pallollillinen peli hitaaksi ja kaksinkamppailuissakin jäätiin väkevästi vieraisille tulleiden naantalilaisten jalkoihin. Eemeli Mälkösen vahvalla maalivahtipelillä ja maalikehysten kolinalla selviydyttiin kuitenkin tauolle.

Jälkimmäiseen 45-minuuttiseen salolaiset tulivatkin eri ilmeellä ja Wilppaalle tutut aktiiviset elementit alkoivat löytyä pelistä. Nopeammalla pallonsiirtelyllä aukesi tilaa, aktivoitunut prässi laittoi mustapaidat ahtaammalle ja avauspuoliskolla hävityt ykkös- ja kakkospallot jäivät Keltamustalle. Johtoon siirryttyään kaikki hyvä korostui vielä entisestään, eikä VeeGee enää paikoille päässyt.

Kotijoukkueen ykkösurokseksi urakoi Jani Lehtinen. Kiikalan karhu höyrysi laidallaan ennennäkemättömällä voluumilla jyräten vastustajansa. Hurja määrä kilometrejä, voitettuja kaksinkamppailuita ja riistoja sekä kotikannattajia sytyttäneitä taklauksia. Kerrassaan häiriintynyt fyysinen kokonaissuoritus! Joonas Ojanen oli myös tekemisessään vakuuttava. Klassisen tyylikästä sijoittumista, joka sai näyttämään Ollikkalan Maguiren katkopelin vaivattoman helpolta. Sen lisäksi Jonny tarjoili erinomaista pelinavaustaan nakuttaen usean linjan puhkoneen syötön eteenpäin. Kapteeni Mälkönen ansaitsi tyylikkään dominoivalla maalivahtipelillään joukkueelleen nollan omissa. Sen säilyttämiseksi Empun piti helliä rakkaita maalikehyksiä sekä esittää muutama komea seivi. Niin ikään voittava performanssi.

VG-62 oli hyvin valmennettu kokonaisuus, joka yksinäisen kärkimiehen takaa kytänneellä staattisella prässikolmikolla pyrki tekemään kotijoukkueen pelinavaamisesta hidasta, onnistuen siinä erinomaisesti. Vieraat sulkivat keskustan mainiosti pois ja tulivat todella terävästi kaksinkamppailuihin. Avausjaksolla mustanutut pääsivätkin kiitettäville tekopaikoille, mutta Eemeli Mälkönen Wilppaan maalilla hoiti ne kiitettävästi.

VGn paras lieni zlatanmaisella habituksella yksinäisenä sentterinä häärinyt Eetu Leppänen, jonka kohdepelaaminen ja muiden hyökkäyksen jäsenten linkittäminen hyökkäyksiin oli erinomaista. Man of the match -palkintoon jäi uupumaan vain maali. Leppäsen takana juoninut atakkitrio Sivula-V.Hartola-Mikkonen oli myös odotetun vaarallinen. Suunnanmuutokset käynnistyivät nopeasti ja kolmikossa oli ja on vauhtia, viekkautta ja taitoa poikia runsaasti maaleja loppukautta ajatellen, vaikka Salossa nollille jäivätkin.

Ottelun jälkimainingit

Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho ei ollut kovinkaan tyytyväinen mies ottelun jälkeen; ”Tämä oli meiltä alisuorittamista ja tekemistämme leimasi hermostuneisuus. Aivan liikaa helppoja virheitä huonojen ykköskosketusten, paineettomien syöttöhassien ja huolimattomien perussuoritusten muodossa. Toisella jaksolla parannettiin, mutta korkeintaan siedettävälle tasolle. Tästä pelistä täytyy olla tyytyväinen vain kolmeen sarjapisteeseen”.

Salon Wilpas v VG-62 1-0 (0-0), (1-0)

57min 1-0 J.Koskinen (Musaj)

Ottelutilastot (Wilpas – VG-62)

rikkeet 9 – 7
laukaukset (kohti/yht) 2/6 – 3/8
paitsiot 4 – 2
ylärimat/tolpat 0/0 – 0/2
kulmat 4 – 3
kelt.kortit + pun.kortit 3+0 – 3+0
pallonhallinta 51% – 49%

Wilppaan tähdet

*** Jani Lehtinen

** Joonas Ojanen

* Eemeli Mälkönen

Jani Lehtisen vääntömomentti oli kentän kovin (Kuva: Sinikka Makkonen)