Wilpas vierasvoittoon TPK:sta 1-3 (1-1)

Wilpas pelasi torstaina 29.5 toisen peräkkäisen ottelunsa vieraskentällä. Tällä kertaa suuntana oli Turun Impivaara ja vastustajana Turun pallokerho. Tuliaisina Wilpas toi kolme sarjapistettä Saloon ansaitulla 1-3 voitollaan. Kankean ottelun alun jälkeen, Wilpas löysi juuri oikean määrän rentoutta, iloa, mielikuvitusta sekä päättäväisyyttä otteisiinsa, jolloin alkukaudesta hankaluuksia tuottanut maalintekokin onnistui.

Peli alkoi hyvin hermostuneissa merkeissä, harhasyöttöjä vilisi puolin ja toisin eikä pallo tahtonut pysyä kentän rajojen sisäpuolella. TPK:n taktiikkana näytti alusta asti olevan pelin tempon tappaminen, mikä oli ymmärrettävää sillä he pelasivat jo kolmatta ottelua viikon sisällä. Myös Wilppaalla kesti kauan toimittaa pallo takaisin peliin, mistä johtuen ottelun alku oli totaalista kävelyä. Peli sai kuitenkin nopeasti piristysruiskeen; huolimattomuusvirhe wilppaan alakerralta ja TPK:n maalitykki Kotamäki pääsi viimeistelemään johtomaalin kotijoukkueelle. Maali herätti Wilppaan, kaksi minuuttia ja palloa kaivettiin TPK:n maalista. Maalin viimeisteli Joni Loimulahti päällään, Topi Luukkalan keskityksestä. Maali oli henkisesti tärkeä ja käänsi ottelun suunnan. Wilpas sai osumasta runsaasti virtaa jalkoihinsa, mutta vaikka liike parani, syöttötyöskentelyyn jäi parantamisen varaa. Hienoisesta Wilppaan painostuksesta huolimatta puoliajalle mentiin tasatuloksessa 1-1.

Puoliajalla Wilppaan pelaajat löysivät sopivasti rentoutta, mikä heijastui syöttötyöskentelyyn. Syötöt alkoivat löytämään kohteeseensa, itseluottamus nousi joka syötöllä jolloin uskallus yrittää luovempia ratkaisuja kasvoi. 50 minuutin kohdalla Wilppaalle aukesi toisen jakson ensimmäinen maalipaikka, mutta vielä ei ollut maalin aika. Tästä alkoi Wilppaan kauden paras viisitoista minuuttinen tähän asti; vartti konkretisoitui kahden maalin verran. Johtomaalin 2-1 viimeisteli Mikko Batalha, upean hyökkäyksen päätteeksi, jossa pallo kiersi nopeasti pelaajalta toiselle. Joskin maaliin johtanut "syöttö" tuli joko TPK:n puolustajan jalasta tai Loimulahden uusista kromatuista säärisuojista. Johtomaalin jälkeen ei mennyt kuin neljä minuuttia ja pallo oli uudestaan verkoissa 3-1, maalin viimeisteli Tomi Kuokkanen vapaapotkun jälkitilanteesta. Maalia edeltäneen vapaapotkun sekä illan toisen maalisyöttönsä antoi hyvällä pelipäällä ollut Topi Luukkala. Tässäkin maalissa "lady fortunalla" oli osansa; Wilpas sai maalia edeltäneen vapaapotkun päätyrajalta koska TPK:n lämmittelemässä ollut pelaaja koski palloon sen vielä ollessa kentän puolella!

Toisen jakson ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin aikana Wilpas viimeisteli kaksi maalia, rakensi useita maalipaikkoja ja kontrolloi ottelua täydellisesti. Wilppaan maalivahdille oli samassa ajassa kertynyt yksi torjunta. Kahden maalin johtoasemassa Wilpas otti hieman jalkaa kaasulta, samalla siirtyen puolustusvoittoisempaan ryhmitykseen. Pelin viimeiset parikymmentä minuuttia Wilpas kontrolloi ottelua, linjat pysyivät tiiviinä ja pelaajat eivät pelanneet itseään ulos tilanteista. TPK sai vasta yliajalla toisen jakson ensimmäisen maalitilanteensa, mutta impivaaran maalipuu pelasti wilppaan. Lopputulos 3-1 voitto Wilppaalle oli oikeutettu, kerrankin työ palkitsi tekijänsä! Wilppaan parhaana palkittiin hyvin uurastanut kapteeni Juha Wähäsilta.

Valmentajan kommentti: " kahden tasapelin jälkeen vieras voitto tuntuu "ihanalta"! Maalit kolmelle eri pelaajalle. Maalinteossa Onnistuivat tällä kertaa ne pelaajat joilta niitä ollaan aiemmissakin peleissä jo odotettu. Torstaina Wilpas oli maalintekoalueella todella päättäväinen siksi "apinoita putoilee puista pohjolassakin". Joukkueen syöttöpelin täytyy parantua selvästi torstaisesta, jotta jatkossakin voimme olla voittoisia. Puolustuspelissä meillä ei ollut suuria ongelmia vaikka kolmosen yksi parhaista maalintekijösitä M .Kotamäki kerran onnistuikin sijoitamaan pallon meidän verkkoihin mutta opi meni kerrasta kaaliin".

TO 29.5. klo 19 Impivaaran kht, Turku.  ET: Vesa Nieminen, AET: Juha Äikäs ja Minna Mäenpää.

Vaihdossa:
Markus Aho, Rezin Muhamad ja Toni Nurmi.