Wilpas2 palasi voittokantaan Lieto kakkosen kustannuksella

Tiistaina 11.9 wilpas2 kohtasi kotonaan Lieto2:sen. Wilpas2 oli pakkovoiton edessä ja tällä kertaa se myös vakuuttavasti otettiin kun loppunumeroiksi kirjattiin 3-1 kotivoitto.

Wilpas2 juoksi kentälle hyvällä asenteella tavoitteenaan ratkaista ottelu heti alkuun ja se myös osittain toteutui. Heti ottelun alussa joukkuiden välinen liike ero näkyi ja paikkoja siunaantui, molemmat kärkimiehet pääsivät nokatusten liedon maalivahdin kanssa mutta eivät onnistuneet. 11 minuutin kohdalla Liedon puolustus kuitenkin sahattiin rikki ja Jere Parjanen pääsi siirtämään pallon tyhjään maaliin Saarion Timon esityöstä. Peli jatkui tämänkin jälkeen täysin Wilppaan hallussa ja ainoastaan ylärima ja sääntöjen rajamailla olleet otteet pitivät tilannetta siedettävänä Liedon kannalta. Jatkuva painostus toi kuitenkin Wilppaalle rangaistuspotkun ottelun 26 minuutilla, jonka ansaitsi Kustrim Myftari ja joka myös itse toimitti pallon reppuun.

Toisen maalin jälkeen Wilpas2 painosti vielä hetken, mutta hyvän olon tunne oli kavalasti hiipinyt puseroon ja pelaajien liike väheni, jonka seurauksena Lieto sai ensimmäisen puoliajan lopulla muutaman lähes maalipaikan.

Puoliajalla valmennus painotti ettei ottelu suinkaan vielä ollut ohi, mutta mitä kentällä tapahtuikaan… Välimatkat linjojen välillä kasoivat ja liike lähes pysähtyi. Wilpas2:sen olisi tarkoitus pelata aluepuolustusta, jossa laitakeskikentät kaventavat keskelle auttamaan keskikentänkeskustaa nimenomaan puolustamisessa ja luomaan sinne meille miesylivoiman! Myös Pakit kaventavat pelin aina pelin puolelle ja etäisyydet pelaajien välillä pyritään pitämään pieninä. Kun kavennusta ei tapahdu välit kasvavat ja vastustajalle jää liikaa tilaa pelata väleihin, varsinkin kun keskikentänkeskustallakin alkaa jalat hidastumaan toisella puoliajalla.

Wilpas2:sen onneksi Lieto2:nen ei pystynyt tekemään etsikkoajallaan kuin yhden maalin ja senkin melkoisella onnella 40 metristä. 70 minuutin paikkeilla tehdyt vaihdot toivat hieman ryhtiä takaisin peliin ja Wilpas2 sai välit umpeen ja pääsi jälleen pelaamaan omaa liikkuvaa peliään. Kauniiksi lopuksi Martti Kuvaja pääsi sinetöimään ottelun rangaistuspilkulta, 3-1 oli hyvä tulos! Valitettavasti ottelussa annettiin pelata tilanteiden jälkeen melko rumasti jaloille jonka tuloksen Wilpas2 on entistäkin rampautuneempi seuraavilla kierroksilla!!!!!

Wilpas2- Lieto2 3-1 (2-0)

1-0  11min Jere Parjanen (Timo Saario)

2-0 26min Kustrim Myftari rp

2-1 53min Lieto2

3-1 85min Martti Kuvaja rp