Wilppaalle tappion tuntuinen kotitasuri. Wilpas – LTU (1-0) 1-1

Sateisena perjantaina 16.5 Salon Wilpas sai vieraakseen, loistavakuntoiselle Salon ylänurmelle, Littoisten Työväen Urheilijat. Täysin vastoin kenttätapahtumia, Wilpas joutui tyytymään 1-1 tasatulokseen. Peli oli alusta loppuun asti Wilppaan hallintaa, mutta hallinta ei konkretisoitunut maalien valossa kuin kertaalleen. Kun LTU onnistui myös kerran maalinteossa, jäivät valotaululle kimaltelemaan tasapeliin oikeuttavat 1-1 lukemat.

Salon Wilpas tuli otteluun erinomaisesti latautuneena, motivoituneena ja voitontahtoa uhkuen. Wilppaan pelaajat olivat huomattavan paljon vastustajaansa nopeampia jaloistaan sekä pallollisesti taitavampia. Ajoittain Wilppaan lyhytsyöttöpeli oli nautittavaa seurattavaa ja kun myös puolenvaihdot sekä pystysyötöt löysivät osoitteeseensa, oli LTU hätää kärsimässä. Peliä pelattiin ensimmäinen 45 minuuttia lähes kokonaan LTU:n kenttäpuoliskolla. Wilppaan johtomaalin viimeisteli puskien nuori Niko Stenholm, Tomi Kuokkasen erinomaisesta kulmapotkusta. Kulmapotkuja Wilpas sai ensimmäisellä jaksolla yhdeksän kappaletta.

Keltamustat isännät loivat pelin aikana ison tukun erinomaista maalintekotilannetta, joista ottelu olisi ollut mahdollista ratkaista lopullisesti. LTU:n maalivahti oli kuitenkin perjantaina loistavassa vireessä pitäen vieraat pelissä mukana läpi ottelun.

Toisen jakson alussa myös ilmojenhaltija toi lisämaustetta peliin, kun taivaalta satoi kaikkea mahdollista alas. Ensimmäisen jakson kevyt tihkusade muuttui rankkasateeksi ja tuli alas välillä rakeitakin, ilma selvästi suosi isokokoisempaa ja hitaampaa LTU:ta, mutta peliä ei sää tietenkään ratkaissut. Ottelun kulun kannalta erittäin merkittävä ratkaisu nähtiin ottelun tuomarikolmikolta ottelun toisella jaksolla (75 min), kun ampiaisten herkkäjalkainen hyökkääjä Joni Loimulahti karkasi vieraiden puolustukselta läpiajoon. Tilanne joka päättyi vastaantulleen LTU:n maalivahdin torjuntaan käsillä noin 30 metriä maalista. Tuomarikaksikon (pääET Al-amarah Gaswan – avustavaET Petri Koskela) tuomio tilanteesta keskustelutuokion jälkeen – LTU:n maalivahdille keltainen kortti tahattomasta käsillä pelaamisesta alimpana pelaajana! Tuomiohan oli suoranainen oikeusmurha sekä sääntöjen vastainen!

Ottelun loppuratkaisu nähtiin pelin lisäaikaminuutilla. LTU:n pelaaja ampuu vapaapotkusta pallon Wilppaan muurin ja tolpan kautta vastustamattomasti maalin tasoittaen pelin. Wilppaan parhaana palkittiin jälleen nuori Niko Stenholm.

Valmentajan kommentti: "Aina parempi ei voita! Ei edes joka kerta. Ottelun lopputulos on raakaakin raaempi. Mun tärkein tehtävä tulevan viikon aikana on nostaa joukkue jaloilleen tämän "tappion" jälkeen. Joukkue on henkisesti vahva ja se helpottaa työtäni. Tulevissa tapahtumissa odotan myös kapteenistolta sekä muutamilta erittäin kokeneilta pelaajilta vahvaa panosta valmistauduttaessa Naantalin vieraspeliin".

Seuraavaksi Wilpas matkustaa Naantaliin VG-62 vieraaksi perjantaina 23.5. Ottelu alkaa klo 18.30 Naantalin kuparivuorella.

PE 16.5. klo 18.30 Salon ylänurmi.  ET: Al-amarah Gaswan, AET: Petri Koskela ja Harri Kortelahti.

Vaihdossa:
Ismo Uusi-Uola, Kimmo Mäkeläinen ja Jarno Kurokallio.

Wilppaan seuraava ottelu perjantaina 23.5 klo 18.30 VG-62 – Wilpas Kuparivuori, Naantali.