Otteluraportti: 16.7-20 PaiHa v Salon Wilpas 2-3

Ampiaiset pistivät kahden maalin takaa voittoon! (4.8.2020)

Salon Wilpas teki melkoisen urotyön Paimion Soikalla, kun se puhkui PaiHan kumoon kahden maalin takaa-ajo-asetelmista. Voittolukemat salolaisille 16.7 olivat 2-3. Keltamustan maalareina toimivat Teemu Kesänen sekä John Keister, yksi osumista merkattiin omaksi maaliksi.

Otteluvideo (produced by MNR)

Ottelukooste (produced by MNR)

Ottelun parhaat

Haka yllätti vieraat aloittamalla pelin astetta maltillisemmalla prässillä tai ollen prässäämättä ollenkaan, lähinnä keskittyen tilkitsemään keskustan ja ohjailemaan Wilppaan pelaamista. Puolustuspelissä sen prioriteetti oli selustan tilan minimoiminen.

Erikoisella erotuomarityöskentelyllä isännät pääsivät johtoon, mutta toinen osumista oli komea nopean suunnanmuutospelin mestarinäyte. Tiukka kaksinkamppailupelaaminen ja kiihkeän kova tempo kuitenkin hyydyttivät paimiolaiset ja Wilpas oli jälkimmäisellä puoliskolla vahvojen vaihtojen myötä häkellyttävän dominoiva ja olisi voinut helposti tehdä kolmen sijaan viisikin osumaa.

Hakan ykkösnimi oli britti Mark Goldson. Vasemmalla laidalla väkertänyt taituri oli ahtaissakin raoissa mukavuusalueellaan ja osoitti useaan otteeseen räjähtäviä nopeusominaisuuksiaan. Wilpas kuitenkin ei liiemmin antanut laiturille tilaa ja näin miehen parhaat 1v1-kyvyt jäivät näkemättä. Niclas Forss linkitteli omiensa hyökkäyspelaamista kärjestä taskuun pudonneena piilohyökkääjänä ja erottui muuten tasaisen vihreäksi jääneestä kotijoukkueesta.

Salon Wilpas pelasi aktiivisesti ja tasaväkisesti jo ensimmäisellä 45-minuuttisella, mutta sen pasmat sekosivat tuuliajolla seilanneen tuomarikolmikon myötä. Usko ei kuitenkaan horjunnut missään vaiheessa ja se luotti pelisuunnitelmaansa ja näytti todellisen taistelutahtonsa ja diehard-mentaliteettinsa. Raitapaidat demonstroivat spartalaisen luontonsa tulemalla mielipuolisesti kahden maalin tappioasemasta 2-3-vierasvoittoon!

Ampiaisten johtotähtenä tuikki Ben Okafor, jonka jämerä puolustuspelaaminen oli kerrassaan ensiluokkaista. Puolustuslinjan johtaja toimi vieraiden mentaalipuolen selkärankana, jota koeteltiin tuomareiden osalta, mutta nikamat pysyivät ruodossa horjumattomana. Defensiivisen superioteetin lisäksi pallollinen työskentely oli priimaa. Jesse Jokiniemi lunasti kaksi tähteä vahvasti plusmerkkisellä kokonaispelillään, hyvä niin ikään pallottomana kuin pallollisena. Eemeli Mälkönen maalillaan venyi toisen jakson loppupuolella komeaan dyykkiin, mutta pääroolissa oli miehen oman alueen ja puolustuslinjan autoritäärinen komento. Empun takapihalla ei isännän silmien alla rellestelty.

Kuten kuva kertoo, PaiHa jäi lopulta Wilppaan jalkoihin!

Ottelun jälkimainingit

Salon Wilppaan the gaffer, Markus Aho, ylisti joukkueensa temppua sylki suupielistä roiskuen; ”Me olimme hyviä jo ensimmäisellä puoliajalla ja korostin sitä joukkueelle puoliajalla. Uskoimme omaan tekemiseen ja kykyymme työskennellä kenet tahansa marinaadiin ja tiesimme penkiltä löytyvän tarvittavat muskelit tämän voiton realisointiin. Joukkue, jolla on tällainen tahtotila, on pysäyttämätön!”.

PaiHa v Salon Wilpas 2-3 (2-0), (0-3)

11min 1-0
38min 2-0
75min 2-1 Keister (Kreen)
77min 2-2 Kesänen (Viitaniemi)
87min 2-3 oma (Keister)