Edustus löi toistamiseen W2:sen (15.6.2020)

Salon Wilppaan miesten välinen kamppailu oli tulokseltaan kakkosjoukkueelle parempi, mutta joukkueiden keskinäinen ero edelleen sama kuin ennen koronaa. Lauantaina 6.6 mitelty preseason-matsi päättyi edarin 4-0-voittoon.

Ottelun maalit

Ottelun parhaat

Keltamusta tarrasi nopeasti, kuten odotettua, kuskin paikalle ja saneli ottelutapahtumien kulun mielensä mukaan. Ensimmäisellä jaksolla lukuisat maalipaikat tuhrittiin, eikä palloa saatu tolppaa lähemmäs. Toki kakkonenkin kävi välissä kilauttamassa ylärimaan.

Avauspuoliskon maalittomuus voitiin laittaa covid-ruosteen nimiin, mutta jälkimmäisellä 45-minuuttisella väistämätön totuus joukkueiden välisestä tasoerosta tuli selville jo pelkästään fysiikan lain sanelemana. Mohammed Ali iski kaksi reppua, Teemu Kesäsen ja Jani Lehtisen säestäessä kahden kauniin sommitelman viimeistelijöinä.

Ampiaisten ykkösfiguuri oli salolaisyleisölle ensimmäisen kerran esiintynyt Alex Arinze. Mustan pantterin lailla laajalla säteellä säkenöinyt Alex iski viheriölle kokonaisvaltaisesti tyydyttäneen suorituksen; vahvaa pelintekoa keskikentän dominaattorina ja ärhäkkää prässäämistä, riistäen palloja ja voittaen kaksinkamppailuita naurettavankin helposti. Ben Okafor nousi järkähtämättömäksi figuuriksi mustapaitojen puolustuksen ytimessä. Ei menty ohi, ei yli eikä ali. Väkevän defensiivisen performanssin päälle huipputason pelinavausta, jossa pidemmätkin pallot napsahtelivat kivasti kanssapelaajien yläjaloille. Ykkösjoukkueen tähtikolmikon täydensi Jesse Jokiniemi tavoilleen totutun lennokkaalla pelivireellä. Älykkäitä liikkeitä ja syöttöjä, jotka kaikki olivat pelin etenemisen kannalta perusteltuja.

W2 tuli otteluun taktisesti järkevämmin kuin viimeksi ja puolusti omasta selustastaan tilan pois. Tiiviin puolustuspelin päälle se ei jäänyt kuitenkaan lepäilemään, vaan pyrki ajoittain prässäämään ykkösjoukkuetta eri korkeuksilta. Hyökkäyspelaaminen perustui totaalisesti vastahyökkäämiseen ja muutaman kerran se yhdistelikin vastaan hyviä kombinaatioita ja olisi rihtusenkin paremmalla onnella voinut onnistua maalinteossa.

Kakkosjoukkueen kirkasta ykkösnimeä on vaikea tasaisesta massasta nostaa, mutta onnistujiin voitanee luetella hyökkääjät Ardalan Rasul ja Jussi Virtanen sekä keskikentällä edustusjoukkuettakin monta vuotta palvellut, ikivihreä Mikko Tapaninen. Ardo kykeni pitämään palloa W2sta parhaiten ahtaissakin raoissa ja sai linkitettyä omiensa hyökkäyspelaamista eniten. Jussi Virtanen toimi kohdepelaajana ja olikin hyvä pääpalloissa. Tapsa puolestaan tarjosi joukkueelleen vähintäänkin sen perussettinsä, joka olisi usealle nelosen joukkueelle luksusta.

Ottelun jälkimainingit

W2:sen päävalmentaja Rauli Suominen oli otteluharjoitukseen tuloksesta huolimatta tyytyväinen: “Hyvä kenraali meiltä, varsinkin ensimmäiseen jaksoon voidaan olla tyytyväisiä. Pystyttiin hetkittäin haastamaan ihan hyvinkin. Muutamista kokeiluista saatiin odotettuja sekä osittain yllättäviä tuloksia. Lopputuloksesta huolimatta antoisa ja erittäin tervetullut koitos ennen kauden alkua”.

“Säännöllisen harjoittelun ja erityisesti harjoitusotteluiden puute näkyi meidän tekemisissä ja liikaa oli hätäilyä, puskemista ja helppoja pallonmenetyksiä, mutta me saavutimme otteluun asetetut minimitavoitteemme ja sillä hyvä. Tärkeä tapahtuma meidän valmistautumisen kannalta ja siitä jälleen kerran on annettava tunnustusta erinomaiselle kakkosjoukkueellemme”, kiitteli vuorostaan Wilppaan päävalmentaja Markus Aho.

Salon Wilpas v W2 4-0 (0-0), (4-0)

52min 1-0 Ali (Roos)
63min 2-0 Kesänen (Ali)
67min 3-0 Ali rp.
90min 4-0 Lehtinen (Jokiniemi)

Ottelutilastot (Wilpas – W2)

rikkeet 5- 6
laukaukset (kohti/yht) 9/25 – 2/3
paitsiot 2 – 2
ylärimat/tolpat 1/1 – 1/0
kulmat 8 – 5
pilkut 1/1 – 0/0
pallonhallinta 65% – 35%

Wilppaan tähdet

*** Alex Arinze

** Ben Okafor

* Jesse Jokiniemi