“Allenin SalPa on vastakohta ensi kauden Wilppaalle”  

Salon Wilppaan uudella valmennustroikalla Uolevi Nurmi-Martti Kuvaja-Tero Järvinen on lauantaina ensimmäinen näytön paikka. Jalkapallokauden 2013 avaava harjoitusottelu “rakasta vihollista” SalPaa vastaan kertoo, missä keltamustat menevät muutaman yhdessä vietetyn harjoitusviikon jälkeen. 

Wilpas tosin lähtee paikallisderbyyn ilman kohuvahvistustaan Markus Mustosta sekä lopettamispäätöstään pyörtämässä olevaa luottomaalivahti Petri Salomaata. 

– Molemmat ovat sairastelleet viikon verran. Nämä poisjäännit avaavat muille mahdollisuuden nousta esiin, toteaa vastuuvalmentaja Nurmi. 

Hänen mielestään kamppailun panoksena ei ole ottelun ennakkomarkkinoissa väläytelty “kaupungin jalkapalloherruus”. 

– Mutta tottakai treeniderby kiihottaa molempien joukkueiden pelaajia. Takuuvarmasti he haluavat esitellä parasta osaamistaan kentällä ja siksi odotankin viihdyttävää kamppailua myös pelin voitosta, hän uskoo. 

Nurmen mukaan Wilppaan tavoitteet joukkuepelaamisessa nivoutuvat muutamiin pieniin yksityiskohtiin.

– Pelin rytmittäminen ja agressiivinen reagointi tilanteen muutoksiin ovat teemoja, joissa odotan harjoittelun tulosten näkyvän, hän tiivistää. 

Samalla Nurmi huomauttaa, että hän on valmennusfilosofiansa puolesta kuin eri planeetalta SalPa-luotsi John Alleniin nähden.

– Hänen peruswalesilainen, suoraviivainen tapansa peluuttaa joukkuettaan on vastakohta tulevan kauden Wilppaalle. Itse olen jalkapalloesteetikko ja haluan sen puolen näkyvän pelissämme jo ennen juhannusta, tykittää Nurmi. 

SalPa-Wilpas käynnistyy Urheilupuiston keinonurmella klo 13, joskin Salon seudulle on luvattu lauantaiksikin lumisadetta. Lopullinen päätös ottelun pelaamisesta tehdään lauantaina klo 11.

– Jos ulkokenttä ei ole auki, niin siinä tapauksessa siirrymme Salohallin puolelle. Eli pelaajien pitää lauantaina varautua myös sisäliikuntavarustukseen, muistuttaa Uolevi Nurmi.