Ampiaiset päättävät keväänsä Salon ylänurmella (28.6.2019)

Salon Wilpas vastaanottaa lauantaina 29.6 Salon Urheilupuiston ylänurmelle vieraita saarelta, kun FC Åland saapuu kylään. Länsi-Suomen kolmosen sarjaottelu alkaa klo 15:00.

Ottelun lähtökohdat

Vuosi sitten Länsi-Suomen kolmosen sarjakolmosiksi päätyneet ahvenanmaalaiset povattiin sarja-avauksen kynnyksellä kärkikamppailuihin, eikä se ole odotuksia pettänyt. Sarjassa 5.sijalla olevat vieraat ovat juuri Keltamustan yläpuolella neljän pinnan päässä, tosin ottelun vähemmän pelanneena.

Edelliskauden runko on pysynyt pitkälti ennallaan ja jo entuudestaan vahvan ja tasapainoisen rosterin kylkiäiseksi on naarattu kovan luokan täsmävahvistuksia, kuten Veikkausliigaa jo nuorena lapsitähtenä pari kautta vetänyt Thomas Mäkinen sekä keskuspuolustukseen saapunut pitkänhuiskea Sergei Chibisov. Alexander Semenovin käskytyksen alla jatkavat saarelaiset ovat muokanneetkin peliryhmitystään tasapainoisemmaksi ja viime kauden rohkea 3-4-3 on vaihtunut maltillisemmaksi 4-2-3-1:seksi.

”Tasapainoinen, tasavahva, kurinalainen, lienevät FC Ålandia parhaiten kuvaavat adjektiivit. He ovat vahvistaneet rivejään järkevästi ja kehittyneet pelaamisessaan taktisesti. Vähemmän riskejä ja enemmän kontrolloitua ja organisoitua. Vaarallinen ja hyvin valmennettu kollektiivi, jonka peittoamiseen tarvitsemme hyvän päivämme”, kuvailee Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho.

Parhaat maalintekijät tällä kaudella

Salon Wilpas – 4 maalia – Mohammed Ali & Kevin Kreen

FC Åland – 9 maalia – Rezgar Amani

Joukkueiden kuntopuntari (viim. 5 ottelua)

Salon Wilpas LLDLL

FC Åland WWLWW

Salon Wilpas team news

Useiden loukkaantumisten vuoksi vaikeaa loppukevättä pelannut Salon Wilpas esiintyi Peimarin vieraana hyvällä ilmeellä, mutta Bruno Rodriguesin yksilösuoritukset olivat salolaissikermälle liikaa ja voitoton putki venähti jo kuuden ottelun mittaiseksi. Pahin suma alkaa kuitenkin helpottamaan ja lauantaina isännät juoksuttavat lähes täyden kupongin Salon samettiselle ylänurmelle.

”Hyvä alkukautemme on jäänyt osittain heikon loppukevään varjoon ja hämmentävän surkea loukkaantumissuma ei rajoitu pelkästään meihin, vaan myös yhteistyöseuraan, SalPaan, jolla on samaan aikaan sama tilanne. Ukkoja on revitty sieltä täältä ja vaikka paikkaajat ovat oman ruutunsa hoitaneet vähintään tyydyttävästi, se ei voi olla näkymättä koko joukkueen tekemisessä. Lauantaina me emme kuitenkaan voi mennä enää tämän tekosyyn taakse, sillä me saamme pitkästä aikaa todella laadukkaan ja monipuolisen pelikokoonpanon”, painottaa Manu.

Nivusensa Jonnyn ihmeteippauksilla kuntoon saanut ykkösvahti Kristian Viitanen palaa luukulle, kuin myös SalPasta keskikentälle saapuva Severi Jaatinen. Muuten Ampiaiset iskevät muuttumattoman rosterinsa kehiin ja lähtee rakentamaan paluuta voittokantaan hyvästä edellispelistään. Peliluvan saanut Otto Mäkinen palaa myös raitapaitojen repertuaariin, kuten myös Etiopian kiertueelta kotiutunut Bazen Mamo. Vakiokasvoista merkittävimmät poissaolijat ovat Teemu Kesänen, Eemeli Auranen sekä Vesa Vainio.

”Mennyt treeniviikko oli pitkästä aikaa laadukas ja yksi parhaista harjoitussessioista väännettiin torstaina isolla pelaajaryhmällä, mikä näkyi heti taktisessa puolessa. Saatiin hierottua tärkeitä asioita parempaan kuosiin ja yhtenäistettyä koko joukkueen pelaamista. Me tulemme harjoittelemaan kovalla intensiteetillä sarjatauon aikana ilman erillistä breikkiä, jotta saamme taktisia vaihtoehtoja pelaamisemme lisää, alleviivaa Aho.