Wilpas ja Piffen kolmosen kärkikamppailussa! (30.5.2019)

Keltamusta hakee paluuta voittokantaan todellisessa hegemoniakamppailussa, kun Salon Urheilupuiston ylänurmelle saapuu vieraaksi PIF. Kuuden pinnan perjantaiherkku tarjoillaan 31.5 klo 19:00 alkaen!

Ottelun lähtökohdat

Viime vuonna Länsi-Suomen kolmosen viidennelle sijalle sijoittuneet paraislaiset nostettiin ennen tämän kauden alkua kärkikolmikkoon ja se onkin aloittanut ennakko-odotusten mukaisesti vahvasti. Kaksi pistettä Ampiaisten takana väijyvät punanutut ovat pelanneet yhden ottelun salolaisia vähemmän, mutta kohdanneet jo sarjanousijoiksi povatut Maskun ja Peimarin, joiden kanssa Piffen pelasi tasan. Viime maanantaina Stefan Strömborgin joukkojen taival Suomen Regions’ Cupissa päättyi, kun Töölön Taisto tyrmäsi PIFin Aktia Arenan tekonurmella peräti 0-5-lukemin.

Harjoituskaudella Salon Wilpas tykitti Piffenin kumoon numeroin 5-2, mutta Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho ei juurikaan anna painoarvoa menneille, vaan näkee tulevan perjantain kamppailun äärimmäisen kovana haasteena: “Laatuvalmentaja ja laadukas joukkue, jonka avaus saattaa parhaimmillaan olla sarjan paras. Pelipaikkojensa ehdotonta aatelia mm. Ville Ranta-Ahon ja Behar Cimilin muodossa ja sen päälle tukku muita kovia nimiä. Viime kaudella SoVon lisäksi se toinen joukkue, joka pystyi voittamaan meidät molemmilla kerroilla. Niille haetaan hyvitystä ja lähdetään pelaamaan kauden parasta peliämme”.

Parhaat maalintekijät tällä kaudella

Salon Wilpas – 4 maalia – Mohammed Ali

PIF – 5 maalia – Gesim Voca

Joukkueiden kuntopuntari (viim. 5 ottelua)

Salon Wilpas WWWDL

PIF WLDWD

Salon Wilpas team news

Keltamustan viime otteet ovat jättäneet reilusti parantamisen varaa ja salolaiset ovat kahden voitottoman ottelun putkessa. Viime kierroksella FC Inter 2 pyöritti raitapaitoja pahemman kerran, aiheuttaen Ampiaisten kauden toisen tappion.

“Me olemme kauden mittaan lisänneet erilaisia elementtejä peliimme, jotka vaativat pelaajistolta entistä enemmän ja niiden toteuttamisessa emme ole onnistuneet. Siksi oli tärkeää käydä läpi pelaamisemme perusasioita menneen treeniviikon aikana ja vähän palata lähtöruutuun ja yksinkertaistaa tekemistämme. Unohtamatta kuitenkaan muutamaa yllätystä, joita valmennustiimin kesken kehittelimme viime metreillä”, juonittelee Manu.

Piffen-kamppailun missaavat mm. kotimaahansa matkannut Bazen Mamo, muuttokiireinen Joonas Ojanen, työruuhkaa purkaava Alban Sadikaj sekä kipeistä penikoista kärsivä Kevin Kreen. Mukavia palaajia pelipäivän kupongille ovat kuitenkin Markus Aho, Niko Stenholm, nilkkavaivasta täyteen iskuun toipunut Teemu Kesänen ja pelikiellosta vapautuva Jashar Balinca. Avaukseen isännät suorittavat peräti kuusi muutosta, valmennusjohdon hakiessa uusia piristysruiskuja. Inter-pelistä poissaolleet Aho, Stenholm, Kesänen ja Balinca lyövät itsensä starttiin, kuten myös viime pelin penkiltä aloittaneet Vesa Vainio ja Severi Jaatinen.

“Me olemme harjoitelleet variaatioita formaatioon jatkon varalta ja pohdimme paljon erilaisia viritelmiä valmennustiimin kesken juuri tähän otteluun. Rehellisesti sanottuna olemme tehneet normaalia enemmän työtunteja perjantaita varten. Lopputulos löydettiin hyvistä vaihtoehdoista viime hetkillä, kun puntaroimme ideariihemme kaikki mahdolliset alternatiivit. Olemme erittäin kiehtuneita siitä, mihin päädyimme”, avaa Aho loppuun.

Kiinnitä katseesi heihin:

Teemu Kesänen – Kapteenin johtavaa esimerkkiä kaivattiin kipeästi Turussa ja luottomiehen kuntoutuminen nostaa huomattavasti Keltamustan mahdollisuuksia. Aina takuuvarma Teme on valmiina huippuotteluun!

Markus Aho – Se näkymätön liima, joka usein pitää Ampiaisten paketin kasassa. Voittaja, taistelija, piiskaaja, joka pakottaa kanssapelaajat parhaimpaansa.

Otto Mäkinen – Perttelin takametsissä taottu Mäkisten perheen laatutuote, jossa kaikki spartalaiset ihanteet on saatu kuninkaan geeneistä, jota on ruokittu kuningattaren ruhtinaallisella rintamaidolla; työnteko, periksiantamattomuus ja uhmakkuus ovat luonteenpiirteinä hyveitä, joita ei voi rahalla mitata, eikä ostaa. Kun päälle lyödään tinkimättömät treenitunnit, joilla maaginen tatsi palloon on luotu, niin puhutaan Salofutiksen uudesta prinssistä.

Wilppaan viimeinen mohikaani, Manu

Teme The Captain

Prinssi Mäxyn jyrän alle on joutunut jo moni kolmosen konkari