TPK tyrmäsi Wilppaan (19.7.2019)

Salon Wilpas sai kovaa kyytiä TPKn isäntinä perjantaina 14.6, kun turkulaiset iskivät Salon Urheilupuiston ylänurmen tulostaululle rumat 0-4-lukemat.

Ottelun kulku

Ottelun parhaat

Salon Wilpas teki niin monta virhettä pelin aikana, ettei se voinut mitenkään tasapäisesti kilpailla ottelun voitosta. Sen pallollinen peli oli nihkeää; hidasta ja yksipuolista ja prässissä se tuli ulospelatuksi aivan liian monta kertaa. Jo lähtökohtaisesti mahdoton tilanne, kun vastustajaa ei pystytä vahingoittamaan pallollisena, eikä riisumaan aseista pallottomana.

Jashar Balinca säkenöi Ampiaisten harvoina valopilkkuina vasemmalla laidallaan. Kosovon härkä murjoi ja veivasi vastustajiaan välillä naurettavallakin ylivoimalla, mutta Jaskankin otteissa se viimeinen suoritus jäi kaipaamaan huolellisuutta. Joka tapauksessa ehdottomasti kotijoukkueen paras. Markus Ahon keskikentän pohjapeli oli laadukasta pallollisena ja konkari nakutti passit 90 prosentin tarkkuudella omille. Korkealle asetettu standardi, jossa liian moni muu raitapaita ei onnistunut. Jani Lehtisen meno ja meininki vasempana pakkina oli totutun intensiivistä; ryminällä tilanteisiin ja hanakasti hyökkäyksiä tukemaan.

TPK yllätti kompaktiudellaan ja järkevällä lähestymistavallaan. Entisen valmentajan yltiöpäinen prässi ja perusteeton korkea puolustuslinja oli heitetty roskakoriin ja pelitapa valjastettu paremmin palvelemaan omia vahvuuksia, jotka olivat nopeat suunnanmuutokset ja terävät vastahyökkäykset. Kerho oli paikoissaan kliininen ja tappoi pelin iskemällä maalinsa psykologisesti juuri oikeilla hetkillä.

Vieraiden ykkösmies oli kaksi maalia paukuttanut laitahyökkääjä Marno Lastula. Erinomaiseksi viimeistelijäksi tunnustettu laatupelaaja oli tavoilleen uskollisesti sähäkkä liikkeissään hyökkäyssuuntaan ja Kerhon ykköstykillä oli annettukin vapauksia puolustuspelistä, räätälöity rooli, jota partasuu toteutti superbisti. Salolaisillekin tuttu Joel Kontkanen oli keskikentän kuningas. Laitapelaajana lähinnä ennen pelannut Jogi oli vakuuttava rauhoittaessaan, rytmittäessään ja tasapainottaessaan omiensa peliä. Kerta toisensa perään järkeviä ratkaisuja ja kakkospallot ja syötöt ylipäätään kovalla prosentilla omille. Pirlomainen suoritus. Niin ikään hyökkäävissä rooleissa ennen viihtynyt Joakim Julie oli Kontkasen tavoin rauhallisuudessaan ja tyylikkyydessään top class. Toppari hoiti kaksinkamppailut ja juoksukisat elegantisti ja näytti koko ajan olevan mukavuusalueellaan.

Ottelun jälkimainingit

“Tämä oli pitkälti meidän omaa surkeuttamme, varsinkin pallollisesti. Pelasimme palloja hitaasti ja typerästi, tehden vääriä ratkaisuja käyttämättä kentän leveyttä ja syvyyttä. Kun tämän lisäksi emme onnistuneet prässäämään riittävästi vastustajaa, tulimme liian monta kertaa poltetuksi. Takaiskuissa sitten jokaisessa joko yksi tai useampi perättäinen henkilökohtainen virhe, jotka näkyivät väkisinkin tulostaululla”, sai pettynyt Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho koottua pelin jälkeen.

Salon Wilpas – TPK 0-4 (0-2), (0-2)

6min 0-1
45+1min 0-2
66min 0-3
76min 0-4

Ottelutilastot (Salon Wilpas – TPK)

rikkeet 12 – 13
laukaukset (kohti/yht) 1/4 – 10/19
paitsiot 1 – 6
ylärimat/tolpat 0/0 – 2/0
kulmat 2 – 5
kelt.kortit + pun.kortit 3+0 – 0+0
pallonhallinta 57% – 43%

Wilppaan tähdet

*** Jashar Balinca

** Markus Aho

* Jani Lehtinen