Keltamusta tyrmäsi RaiFun (28.4.2019)

Salon Wilpas otti toisen perättäisen voiton nollapelillä, kun Raisio Futis kaatui Länsi-Suomen miesten kolmosen ottelussa 20.4 lauantain Salon Urheilupuiston tekonurmella numeroin 4-0. Ottelun avausmaali merkittiin raisiolaisten omaksi, salolaismaalareina kunnostautuivat Markus Kuivala, Otto Mäkinen ja Jashar Balinca.

Ottelun kulku

Ottelun parhaat

Raitapaitojen avausjakson pelaaminen oli tahmeahkoa ja se pelasi pitkälti raisiolaisten pussiin, vieraiden tiukkojen linjojen eteen, eikä osannut hyödyntää tilaa selustasta tai taskuista. Jälkimmäiselle puoliskolle marssikin täysin erilainen joukkue, jonka tekeminen repi RaiFun kappaleiksi. Tila löydettiin ja käytettiin säälimättä hyväksi. Lukuisista maukkaista maalipaikoista se sai kuitenkin tehtyä kolme lisää, eikä voittajasta jäänyt epäselvyyttä. Täyteläinen hyökkäyspelaaminen lähetti vaativat salolaiskatsojat varsin tyydytettyinä koteihinsa.

Ampiaisten ykkösmies oli Jashar Balinca, jonka kanssa vieraat olivat lirissä jatkuvasti. Kosovolaissonni kieputtelikin valkonuttuja välillä niin naurettavalla ylivoimaisuudella, että pahaa teki katsoa. Varmaa tietoa ei ole vieläkään siitä, että RaiFun oikeana puolustajan pelannut Tomi Koskinen olisi löytänyt kotiinsa. Jaskan vahvan pelin saldona kauden avausosuma sekä kaksi makeaa maalisyöttöä. Otto Mäkinen oli jatkuva riesa vierasjoukkueen puolustuspään jäsenille. Herkällä jalalla liikkeellä ollut ampiaislaituri iski debyyttimaalinsa miesten sarjoissa. Kevättä on rinnassa myös ikivihreällä Vesa Vainiolla, jonka laadukasta topparipeliä oli nautinto seurata. Elegantti ja pedantti kaikessa tekemisessään, niinkuin tyylikkäältä ex-liigamieheltä sopiikin odottaa.

RaiFun nousun takuutuote oli tiivis koko joukkueen puolustaminen ja terävät vastahyökkäyksiin lähdöt. Niillä vahvuuksilla se pelasi Salon Urheilupuiston tekonurmellakin. Virtasen kurinalainen kollektiivi lähinnä tyytyi ohjailemaan pallottomana isäntiään ja luotti linjojen välisiin tiiviyksiin. Keskialueen katkoja seurasi nopeat pistohyökkäykset, jotka johtivat vaarallisiin maalipaikkoihin.

Valkopaitojen tasaisesta ryhmästä erottuivat Mikot Hellsten ja Aso. Hellsten suoraviivaisena laitahyökkääjänä porhalsi menemään muutamaan otteeseen mehevästi. Aso puolestaan piilohyökkääjänä vastasi pitkälti RaiFun pallollisesta puolesta. Hyviä eteenpäinvieviä ratkaisuja ja tyhjiin tiloihin pelaamista. Ason henkilökohtainen taito myös tuli esiin miehen kestäessä joukkueestaan parhaiten Wilppaan pallolliseen pelaajaan kohdistuneen paineen.

Ottelun jälkimainingit

“Avausjakso pelattiin hölmösti vastustajan pillin mukaan ja tarvittiin Krisun isoja hanskoja kahdesti, vaikka muuten ei hätää ollut. Puoliajalla piti rikkoa lasi ja antaa hiustenkuivaajakäsittelyä. 2. jaksolla sitten täyttä dominointia sekä pallolla että ilman palloa, eikä vastustajalla suoraan sanottuna mitään palaa. Kauniisti ja vapaasti virrannutta hyökkäämistä oli ilo katsella. Mukavia onnistumisia jatkoa ajatellen”, myhäili Salon Wilppaan päävalmentaja Markus Aho 4-0 -kotivoitto takataskussaan.

Salon Wilpas – RaiFu 4-0 (1-0)(3-0)

37min 1-0 Oma (Mäkinen)
52min 2-0 Kuivala (Balinca)
63min 3-0 Mäkinen (Balinca)
68min 4-0 Balinca

Ottelutilastot (Salon Wilpas – RaiFu)

rikkeet 17 – 10
laukaukset (kohti/yht) 11/16 – 4/7
paitsiot 1 – 2
ylärimat/tolpat 0/0 – 0/1
kulmat 9 – 7
kelt.kortit + pun.kortit 1+0 – 1+0
pallonhallinta 64% – 36%

Wilppaan tähdet

*** Jashar Balinca

** Otto Mäkinen

* Vesa Vainio