Wilppaan luottomaalivahti yllätettiin Tupurissa

 

 

Salkke1

Petri Salomaa ei – Salon Wilppaan onneksi – ole jalkapalloilijana lyönyt vielä viimeistä korttiaan pöytään. Pitkän uran keltamustissa tehnyt luottomaalivahti on pyörtämässä lopettamispäätöksensä ja aikoo laittaa itsensä vielä kerran peliin. Tämä tarkoittaa suurella todennäköisyydellä sitä, että “Salkke” vartioi ensi kaudellakin keltamustien veräjää Kolmosessa. Varmaa kuitenkin on, ettei hän suostu tekemään sitä puolivaloilla.

– Olen nyt joukkueessa eräänlaisella try out -sopimuksella. Eli harjoittelen Wilppaan kanssa maaliskuun puoliväliin saakka ja katson sitten, olenko riittävän hyvässä kunnossa palaamaan pelikentille, valotti Salomaa tilannettaan lauantaina Tupurin majalla, missä hänen lähipiirinsä järjesti sankarilleen 40-vuotissyntynttarit.

Joukkueen “normaali” saunailta muutti luonnettaan siinä vaiheessa, kun Salomaa astui sisään pimennettyyn saliin. Paikalle oli kerääntynyt iso joukko hänen ystäviään, jotka yhtyivät isolla sydämellä “Salken” ikimuistettavaksi jääviin juhlallisuuksiin.

Illan ensimmäisiksi juhlapuhujiksi ilmoittautuivat keltamustia 2005-2006 valmentanut ja nykyään Turun Pallokerhoa luotsaava Aki Tetri sekä luottokaveri Jouni Huovila, joka kuuluu Salomaan tavoin aina ja ikuisesti “Perttelin poikiin”.

Rekvisiittana juhlapaikalla oli seinälle ripustettujen lehtileikkeleiden ja pelipaidan ohella muun muassa juhlakalun ensimmäiset sukset ja sauvat.Huomionosoitukset saivat “Salken” ensin sanattomaksi ja sen jälkeen liikutuksen kyyneliin. Hän myönsikin olleensa tilanteessa totaalisesti “pihalla”.

 

Salkke2
“Salkke” yritti turhaan peitellä kyyneleitään Tupurin majalla lauantaina 19. tammikuuta 2013.


– Tämä kaikki tuli minulle aivan puskista, vaikka uskalsin aavistaa salaa jotain tapahtuvaksi, Myös vanhemmiltani (Jouni ja Sinikka) tuli tässä asiassa turpiin puhtaasti 6-0, ihmetteli Salomaa tapahtunutta juhlahumun jo hieman haihduttua.

Wilppaan edustusjoukkue saapui saunailtaansa poikkeuksellisen pitkäkestoisista, peräti kolme tuntia kestäneistä harjoituksista.

– Ne olivat muille rasvanpolttoharjoitukset, minulle vain maksanpolttoharjoitukset, kuittasi Salomaa hymyssä suin oman päivänsä annin.

Hän hyppäsi Wilppaan edustusjoukkuekuvioihin 1986 ja debytoi seurassa vuotta myöhemmin keltamustien silloisen ykkösmaalivahdin Pekka “Rööhö” Nurmen loukattua jalkansa. Kaudet 1995-2000 Salomaa pelasi Kakkosta naapuriseura Salon Palloilijoissa, minkä jälkeen hänet kaapattiin Perttelin kuntasarjajoukkueeseen.

– Voitimme jälkimmäisellä kaudellani (2002) kuntamestaruuden. Sen jälkeen palasin takaisin Wilppaaseen, muistelee “Salkke” mittavan uransa käänteitä.

– Tällä hetkellä mietin uraani eteenpäin vuosi kerrallaan. En tunne itseäni vielä liian vanhaksi Kolmosen kentille, eikä motivaationikaan ole mihinkään kadonnut.

Salomaa tekee kaksivuorotyötä alihankintamaalaamona toimivassa Lainisalo Oy:ssä. Kun hänen perheeseensä kuuluu avovaimo Sari Rönnbergin lisäksi myös kolme lasta, ilmassa on hienoisia epävarmuustekijöitä uran jatkamista ajatellen.

– Onneksi joustoa on ollut luvassa yhtä lailla työpaikkani kuin perheenikin taholta. Mutta katsotaan ensin, millaisessa kuosissa olen parin kuukauden kuluttua ja tehdään ensi kautta koskevat päätökset vasta sen perusteella.

Wilppaan harjoituskausi käynnistyy virallisesti maanantaina 28. tammikuuta. Kauden 2013 ensimmäisen harjoitusottelunsa joukkue pelaa lauantaina 9. helmikuuta SalPaa vastaan.