Koutsin tuumailuja

Wilppaassa pelaajakartoitus eteni syksyn aikana positiivisissa merkeissä ja edustusjoukkueen runko oli valmiina paperilla jo ennen pikkujoulukauden alkua. 


Joukkue kokoontui syksyn ja alkutalven aikana muutamaan otteeseen yhteisiin peruskestävyysharjoituksiin, joissa on saatu mukavasti tuntumaa joukkuekoheesion laatuun. 

Edustusjoukkueen presession-2013 pyörähti toden teolla käyntiin tammikuun lopussa ja tahti onkin heti kiivas. Neljän viikkotapahtuman turvin on tavoite saada pelaajat sisäistämään aktiiviseen pallonhallintaan perustuva pelitapa. Ensimmäinen harjoitusottelu pelataan 9. helmikuuta, jolloin jätkät mittaavat oman tasonsa, sydäntalven derbyssä SalPan edustusmiehistöä vastaan.

Me pelaamme treenimatseja kutakuinkin peli per viikko -tahdilla. Putken katkaisee vain muutama testiviikonloppu ja pääsiäinen, jolloin ratkotaan Salon mestaruus futistenniksessä.  Oman kilpailullisen lisämausteensa juhlavuoteen tuovat cup-kilpailut, jotka pyörähtävät käyntiin maalis-huhtikuussa.
 Errea Cup on piirin oma kilpailu, josta meille kelpaa oikeastaan vain voitto. Onhan Wilpas kerran kisan voittanutkin (2004) ja tämä kausi onkin tarkoitus päättää lokakuussa Errea Cup- finaalissa. Myös Regions Cupissa on tarkoitus menestyä, mikä tarkoittaisi pääsyä Euroopan kentille 2014. Siksi cup-peleissä onkin pelattava aggressiivisesti vain voitosta, hienostelu ei kuulu niiden henkeen.

Piirin kolmoseen joukkueen pelaajat ovat asettaneet oman tavoitteensa. Harjoituskauden pointti on periksi antamaton työmoraali, jotta tavoitteet voidaan saavuttaa. Tässä asiassa haluan luottaa pelaajiin ja tarjota valmennusteamin kanssa positiivisen kehitysmiljöön keltamustille futareille.

Loppukesä tuo tullessaan juhlaottelun Wilpas-TuWe. 90-vuotias Wilpas-jalkapallo on notkea, sitkeä ja täynnä yllätyksiä. Uskallan luvata kaikille vihreän veran shakin ystäville sen, että elokuinen juhlapäivä tulee varmasti jäämään muistoihin tavalla tai toisella.

Kolmosen muista jengeistä olen kuullut hajanaisia uutisia, joten kokonaiskuvan luominen tulevista vastustajista on vielä ennenaikaista. Kevättalven aikana näkemys tulevien vastustajien iskukyvystä selkenee ja niihin voidaan palata lähempänä sarjan alkua.

Muutama kysymys tulee varmasti saamaan vastauksensa tulevien viikkojen aikana:


– Miten Markus Mustonen löytää oman paikkansa  uudessa joukkueessaan?

– Onnistuuko Mikko Batalhan paluu keltamustiin?

– Mihin rooliin kokenut Roman Karro ankkuroi itsensä joukkueessa?

– Ehtiikö 40 vuotta tammikuussa täyttänyt luottovahti Petri ”Peto” Salomaa iskuun ennen try outinsa päättymistä? 

UOLEVI NURMI
 

 

U.NURMI
Koutsi Uolevi Nurmi keltamustan “savottansa” alkumetreillä!